Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@05:42:28 GMT

«پایتخت ۶» همچنان در ابهام و حاشیه

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۶۲۱۵

«پایتخت ۶» همچنان در ابهام و حاشیه

وقتی در کنار خود مشاوری به این خوبی داشته باشید، داستان نفوذ و سوءتفاهم ها، همه دلخوری ها که برطرف می شوند هیچ؛ تازه برای شما قول ساخت پایتخت 7 را هم می گیرد و فقط این وسط مثل همیشه سر ما رسانه ها و انتقادهایمان بی کلاه می ماند.

به گزارش مشرق، هفته پیش بود که از همین رسانه گزارشی منتشر کردیم درباره بدقولی تیم سازنده «پایتخت ۶».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن گزارش نیز در پی بر روی هوا ماندن پایانِ پایتخت(۶) نوشته شده بود، سیروس مقدم گفته بود برای دو قسمت نهایی باید تفاهم جدید با صدا و سیما صورت بگیرد و همین موضوع صدای رسانه‌ها را هم درآورد که اگر قرار است تفاهمنامه جدیدی در کار باشد، پس چرا در همان ۱۵ قسمت داستان را تمام نکردید؟!

بیشتر بخوانید: واکنش مهران احمدی به شایعه اختلافش با عوامل پایتخت +عکس «پایتخت ۷» برای نوروز ۱۴۰۰ ساخته می‌شود؟

اما در حالی که هنوز تکلیف دو قسمت انتهایی سریال پایتخت ۶ مشخص نشده است، مدیران سازمان به این نتیجه رسیده‌اند که باید قدم در تولید فصل هفتم این سریال بگذارند! خبر خوبی است و قطعا پخش نشدن این سریال، خواسته هیچ شخص یا رسانه با انصافی نیست اما تنها یک نکته باقی می ماند، تکلیف فصل ششم چه می شود؟! تکلیف آن همه حاشیه ها و انتقادهای درست و نادرست! چه درست و چه اشتباه در هر صورت عوامل پایتخت ۶ پاسخگویی به بسیاری از انتقادها را به دو قسمت نهایی واگذار کرده بودند و حالا این دو قسمت را نیز به تفاهمنامه جدید حواله داداند! اما هنوز تفاهمی برای آن بسته نشده، فصل هفتم کلید می‌خورد؟!

فرصت طلایی فراموش‌کاری مدیران برای سازندگان

بنظر می رسد که مدیران سازمان صدا و سیما جدیدا بسیاری از مسائل را به خاطر مشغله‌های زیاد خود از یاد می برند و اتفاقا سازندگان نیز در همین غفلت است که حرف‌ها و خواسته‌های خود را به کرسی می نشانند. اما قطعا مخاطبان از یاد نبرده اند که در پی حواشی زیادی که این سریال بخصوص در پایانش داشت، علی عسکری روز یکشنبه ۱۷ فروردین در نامه‌ای به معاون خود سید مرتضی میرباقری، تاکید کرد که بررسی کند که آیا صحنه‌های قسمت پایانی فصل ششم "حاصل اشتباه، بی‌توجهی و وادادگی است یا نتیجه عملیات مرموز و فتنه انگیز ستون پنجم فرهنگی دشمن"؟

حالا سوال مخاطب همین است که آقای علی عسگری آیا شما پاسخ سوالتان را پیدا کرده‌اید؟ بالاخره آن صحنه‌ها و آن حواشی نتیجه چه بود و آیا باز تکرار خواهد شد؟ شاید بسیاری از مخاطبان جوان این نوشته ندانند که ستون پنجم یعنی چه؟ به خائن ترین افرادی که در جنگ به ظاهر در جبهه دوست هستند اما در واقع به دشمن خدمت می کنند ستون پنجم میگویند؟ حالا تکلیف این ستون پنجمی ها چه شد؟ مخاطب که هیچ! حتی فیلمنامه‌نویس فصل ۶ هم که رکن اصلی و اساسی هر سریالی را بر عهده دارد، خودش نیز در گفتگو با «مهر» به صحبت علی عسگری اشاره کرده و در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر این که «هر بار هر انتقادی نسبت به سریال مطرح می‌شود پاسخ این است که قصه تمام نشده؛ این قصه بالاخره چه زمانی قرار است به پایان برسد؟» گفته است؛ «من می‌خواهم گله‌ای را نسبت به جامعه خبری و رسانه‌ای مطرح کنم. شما از من می‌پرسید که عاقبت قصه چه خواهد شد، در حالی که از من و یا از گروه «پایتخت» نباید بپرسید. من کسی هستم که رییس صداوسیما به‌عنوان «ستون پنجم دشمن» از من یاد کرد و بعد دستور داد که درباره ستون پنجم پیگیری شود! اگر این سریال چند ستون داشته باشد بالاخره یکی نویسنده است و دیدید که در این چند وقت همه اتهامات به سمت من وارد شد. از نظر تلویزیون شما الان دارید از یک «ستون پنجم» می‌پرسید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است! این سوال باید از تلویزیون پرسیده شود که اگر من ستون پنجم هستم چرا دارم آزادانه می‌چرخم و یا در خبرگزاری مهر به گفتگو نشسته‌ام!؟ »

باید به آرش عباسی گفت، برای ما هم دقیقا همین موضوع سوال است که چه طور ممکن است با چنین حواشی ایجاد شده، دوستان شما به همین راحتی و بدون هیچ توضیحی درباره فیلمنامه جدید راحتی مجوز ساخت فصل ۷ را بگیرند؟! اگر مدیران پایین دست آقای عسگری از جمله مدیر شبکه اول سیما به پاسخ این سوال رسیده اند، آیا نباید آن را مانند خواسته علی‌عسگری از میرباقری رسانه ای کنند و یا دراین باره توضیحی به رسانه ها و علی الخصوص مردم بدهند تا شائبه‌ها برطرف شود؟

مشاوری که همه چیز را روبراه می کند!

مدتی است که صدا و سیما در بسیاری از مسائل خود را موظف به توضیح نمیداند این در حالی است که سریال پایتخت پرمخاطب‌ترین سریال چند سال اخیر صدا وسیما بوده است، بنابراین حق مردم و حتی حق عوامل این سریال است تا همه چیز کاملا شفاف شده و برای همگان مشخص شود که چطور داستان فصل ۶ تمام نشده، فصل ۷ ساخته می شود؟ چگونه است که تکلیف انتقادهای قبلی نهایی نشده حرف از پخش نوروزی این سریال به میان می آید؟!

آن زمان آنچنان بازار انتقادهای درست و غلط گرم بود، که میزگردی برای توجیه ترتیب دادند، دومنتقدی که بیشتر بنظر طرفدار سریال بودند تا منتقد را، در کنار مجری که لحظه‌ای دست از تمجید فرجی و سیروس مقدم برنمی داشت، نشاندند و بعد در پایان نیز گفتند بسیاری از این انتقادها در دو قسمت پایانی جمع خواهد شد، اما حالا جمع نشده خبر از ساخت فصل هفتم این مجموعه می شود.

شاید حضور فردی شناخته شده برای اهالی تلویزیون یا بهتر بگوییم مدیران رسانه ملی، به عنوان مشاور سریال در کنار عوامل تولید است که باعث شده تا پیش از هرگونه توضیحی، راه برای بن بست ایجاد شده باز شود. پادرمیانی مشاور عزیز سریال با مدیران، چه زود همه چیز را به فراموشی سپرد، چه زود دلخوری های عوامل پایتخت را تبدیل به شادمانی و تشویق برای ادامه کار در فصلی دیگر بدل کرد.

به مخاطب احترام بگذاریم

البته قطعا نه ما و نه هیچ یک از رسانه‌های منصف و دلسوز دوست ندارند که پایتخت با چنین سابقه‌‍ ای و چنان مخاطبی، از کنداکتور نوروزی صدا و سیما حذف شود، زیرا این نوعی خودزنی است که تولیدات خوب اینچنینی را به راحتی از دست بدهیم، اما سخن چیز دیگری است و آن احترام گذاشتن به مخاطبان و اهالی فرهنگ و رسانه است؛ آن‌هایی که از سیروس مقدم قولِ خوب جمع شدن داستان را شنیدند و حالا بنظر این انتظار بی ثمر مانده است.

از طرفی بسیاری انتقادها همچنان سر جایش باقی مانده است، آیا عوامل این انتقادها را پذیرفته‌اند یا خیر؟

به طور مثال آرش عباسی، فیلمنامه نویس پایتخت ۶، سکانس موتورسواری را خلاقیت می داند و عده ای شیطنت! بنابراین جای این سوال است که پایتخت ۷ چگونه به قاب جادویی تلویزیون باز می گردد؟ آیا دوباره نقی معمولی را شاهد خواهیم بود که در عین ساده زیستی، اصول اخلاقی محکمی را برای خود قائل بود یا فرزندی که اعضا پدر پیرش را اهدا می کند و خودش استفاده آن را می برد؟ این‌ها برای همه هنوز هم سوال است.

مدیران رسانه ملی پیش از عقد قرارداد جدید بیشتر به مخاطبان خود احترام گذاشته و درباره تمامی این مسائل توضیح بدهند که قرار است با چه پایتختی روبرو شویم؟ پایتختی صمیمی و آموزنده مانند گذشته یا همچنان پرحاشیه و رو به آینده؟!

منبع: دانا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم سریال پایتخت سیروس مقدم مهدی فرجی مشاور صدا و سیما علی عسکری صدا و سیما ستون پنجم پایتخت ۶ رسانه ها دو قسمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۶۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستون رشد نقدینگی ریخت

امتداد - تاکید مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد نشان از اهمیت این حوزه دارد و نام‌گذاری امسال به‌نوعی ادامه مسیر سال گذشته است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین‌ماه کاهش یافت و وارد کانال ۳۰ درصد شد. سال گذشته مهار تورم و رشد تولید نام داشت و امسال جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته است. کارشناسان معتقدند تاکید مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد نشان از اهمیت این حوزه دارد و نام‌گذاری امسال به‌نوعی ادامه مسیر سال گذشته است.

در واقع دولت باید تورم را مهار کند و بعد به سراغ رشد اقتصادی حاصل از افزایش تولید برود. آمار‌ها رشد اقتصادی بدون نفت را ۴.۲درصد نشان می‌دهند، اما هنوز گام‌های کافی در زمینه اقتصاد برداشته نشده و زیرساخت‌های کشور نیازمند راهبرد جدید است. درباره آمار‌های اقتصادی کشور گزارشی تهیه کرده‌ایم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید.

تورم به معنای افزایش سطح عمومی قیمت‌ها یکی از متغیر‌های اقتصادی است. اکنون تقریبا همه کارشناسان، کارمندان، کارگران، کارآفرینان و سرپرستان خانوار معتقدند حل مسأله تورم تا حد زیادی مشکلات اقتصادی آن‌ها را حل می‌کند. رشد نقدینگی و نرخ ارز، دو عامل افزایش نرخ تورم هستند و آمار هر دو، وضعیت بهتری نسبت به قبل دارند. نرخ ارز در اسفند ۱۴۰۱ به ۶۲ هزار تومان رسید و اکنون که از میانه اردیبهشت عبور کرده‌ایم نیز نرخ ارز در پایه ۶۰ هزار تومان قرار دارد. البته نوسانات نرخ ارز در بازار غیر‌رسمی وجود داشته، اما حداکثر ۲۰ درصد تغییر قیمت اتفاق افتاده است. از سوی دیگر آمار رشد نقدینگی نیز که عامل دیگر افزایش تورم است، روند نزولی دارد.

پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد

یکی از اقداماتی که باعث پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد می‌شود، مهار تورم است. فعالان اقتصادی می‌گویند در شرایطی می‌توان به سرمایه‌گذاری پرداخت که اقتصاد را بتوان حداقل تا یک سال آینده پیش‌بینی کرد. تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در فروردین۱۴۰۳نسبت به فروردین۱۴۰۲به میزان ۲۷.۷درصد کاهش پیداکرده وبه سطح کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است. با وجود سیاه‌نمایی‌های صورت‌گرفته توسط برخی افراد و جراید، برآیند سیاست‌ها و اقدامات اتخاذشده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در بهبود متغیر‌های کلان اقتصادی درسال۱۴۰۲، به‌ویژه در کنترل نرخ تورم کاملا قابل مشاهده بوده و کاهش ۲۳.۲واحد درصدی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی از فروردین تا اسفند ۱۴۰۲ (بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط مرکز آمار ایران) نمایان است.

 قطعا روند صعودی رشد ‎نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسأله‌ای بس نگران‌کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیر‌های کلان اقتصای به وجود آورد. مرور مسیر طی‌شده نشان‌دهنده آن است که نرخ رشد ۱۲‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸درصد در پایان مهر‌ماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به ۳۱.۱درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقبا به ۲۴.۳درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. ارقام فوق به‌خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین‌شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) است.

کاهش تورم تولید‌کننده

تورم ۱۲ماهه شاخص بهای تولیدکننده با ۵۰ واحد درصد کاهش از ۸۲.۶درصد شهریور ۱۴۰۰ به ۳۲.۶درصد در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافت. تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در سال ۱۴۰۲ روند نزولی به خود گرفت؛ به‌طوری که با کاهش ۱۷.۹ واحد درصدی، از ۴۲.۴درصد در اسفند ۱۴۰۱ به ۲۴.۵درصد در اسفند ۱۴۰۲رسید. علاوه بر کاهش نرخ رشد نقدینگی، رشد متغیر مهم پایه پولی نیز از ۴۵ درصد ابتدای سال ۱۴۰۲ با ۱۵.۴درصد کاهش به ۲۹.۶درصد در بهمن‌ماه این سال رسید. همچنین بانک مرکزی از کاهش نرخ رشد پایه پولی به ۲۸.۱درصد و رشد حجم پول به ۱۷.۵درصد در پایان اسفند ۱۴۰۲ خبر داد که نشان می‌دهد رشد حجم پول به پیش از سال ۱۳۹۷ رسیده است.

 برای سال جاری نرخ هدف‌گذاری رشد نقدینگی به‌طور متوسط ۲۳‌درصد با امکان تغییر در یک بازه مثبت و منفی ۲درصد و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای مصرف‌کننده در پایان سال نیز در کانال ۲۰درصد است. بر اساس آمار‌های مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفند ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷.۰هزار میلیارد ریال رسید. همچنین بر اساس آمار‌های مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفند ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹هزار میلیارد ریال رسید. لازم به ذکر است که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین‌بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱درصد) محقق شده بود.

منبع: جام جم

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • کم کاری رسانه در تبلیغات جوانی جمعیت
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟
  • ستون رشد نقدینگی ریخت
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه ملی و بین‌المللی رسانه است
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است